22 september 2015
22 september 2015,
 0

Afgelopen week hebben veel teams hun eerste wedstrijden gespeeld. In dit bericht enkele wedstrijdverslagen die zijn gestuurd naar de redactie (dalvo-redactie@live.nl). Voor de uitslagen per team kan er gekeken worden op de teampagina. Ga je naar de pagina van meisjes A1, dan zie je dat zij hun eerste wedstrijd met 3-0 hebben gewonnen van Bas Autowas MA1.

VC NOAD HS 1 tegen Dalvo HS 1

De reservebank

Dinsdagavond heeft Heren 1 een spannende wedstrijd gespeeld in de Sporthal Koedijkslanden in Meppel. Het was goed te zien dat het een eerste competititewedstrijd was en dat de wedstrijdmodus weer even gevonden moest worden. Beide teams moesten erg in de wedstrijd komen en de eerste set waren ze erg aan elkaar gewaagd. De stand ging lang gelijk op. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-27 door Meppel.

De tweede set werd er wat slechter begonnen door Dalvo. Bij een stand van 10-15 vroeg de coach Johhny Kodden een time-out aan. Daarna ging het wel beter, maar kon de achterstand niet meer optijd ingehaald worden. De set ging met 21-25 naar de heren van Meppel.

Onze heren lieten het er natuurlijk niet bij zitten en geloofden erin dat de wedstrijd nog gewonnen kon worden. Voorafgaand aan de set werd er wat gewisseld en dat bleek een goede zet. De mannen kwamen middenin de set op een voorsprong van 17-14, waardoor Meppel nerveus werd een time-out aanvroeg. Dat mocht niet baten, Dalvo won de set met 25-19. In de vierde set kwam Meppel nog niet over hun dip heen en wonnen onze heren met 25-15. Dus een vijfde set. Die was ontzettend spannend… de stand ging erg gelijk op. Het ging van 13-14 naar 14-14 en bij de stand van 14-15 wist Meppel hun tweede matchpoint te benutten. De set werd verloren met 14-16.

OPM Heerenveen DS 3 tegen Dalvo DS 1

Blokactie Alien en Karin

Vrijdagavond heeft Dames 1 de volle 5 punten gehaald in Heerenveen. Maar als je na de eerste 14 punten op het scoreboard keek (2-12), dan had je dat niet voor mogelijk gehouden. De dames begonnen slecht aan de wedstrijd. Coach Gerrit Grolleman haalde de meiden naar de kant en zei dat er scherper en actiever gespeeld moest worden. De dames kwamen daarna meer in hun spel en wonnen de set met 23-25.

De tweede set werd wat makkelijker gewonnen met 14-25. In de derde set kwam Dalvo weer een beetje in een dip en daardoor werd de wedstrijd toch nog onnodig spannend. De dames van Heerenveen hadden het gevoel dat er nog wat te halen viel. Toch werd die set ook gewonnen, met 22-25.

De laatste set was er niet veel meer over van het spel van Heerenveen. De tegenstander kon niet meer dan 6 punten halen in de set.

Rouveen DS 2 tegen Dalvo DS 2

Dames 2 is dit seizoen goed begonnen in hun nieuwe samenstelling. Ook Rouveen had een mix van jonge speelsters en speelsters met ervaring. De eerste set ging gelijk op. Doordat Dalvo meer servicedruk gaf, werd de set gewonnen met 22-25.

De tweede set konden de dames wat meer domineren en werd het puntenverschil snel groter. De set werd met 16-25 gewonnen. De derde set liepen de dames in de welbekende valkuil (denken dat je er al bent doordat het zo goed gaat). De tegenstander kwam met wat meer servicedruk, waardoor Dalvo het wat moeilijker kreeg. De dames hadden dan ook een time-out nodig, waarna ze beter gingen spelen en ook deze set werd gewonnen met 16-25.