Het Albert Heijn-Dalvo volleybaltoernooi is weer ten einde.

Donderdagavond 25 mei vond de laatste avond van de zomeravondvolleybal plaats. De meeste teams speelden hun laatste wedstrijden. In een aantal poules was de strijd nog lang niet beslist. Tussen de 40 deelnemende teams werd het nog een spannende volleybalavond in de Trefkoele+. De uitslagen en standen staan op zac.dalvo.nl

“Jullie hebben het weer top geregeld” was een veel gehoorde reactie van de deelnemende teams. Dat vinden wij als organisatie natuurlijk fijn om te horen.

In de heren A poule was het team Hinnik die net als vorig jaar de titel naar binnen harkte. Bloemkolen eindigden met 3 punten minder op een verdienstelijke 2e plek.
In de heren B poule heeft het nieuwe team ‘Net Niet’ het ook net niet gered om het al jarenlang deelnemende team Lammadammedoendan te verslaan. Ze kwamen 1 puntje tekort en zo werd Lammadoendoendan kampioen in de poule.

De dames A-poule werd dit jaar weer gewonnen door het ervaren team Knurft. Nadat ze vorig jaar een keer geen kampioen waren geworden, kwamen ze dit jaar sterk terug en wisten weer te winnen in de dames A poule. ‘t Overschot eindigden met 3 punten minder op plek 2.
De dames B poule was een interessante poule met veel nieuwe teams en dus altijd afwachten hoe ze presteren. Het nieuwe team de Ballholics mogen zich een jaar lang kampioen van de B poule noemen en ze promoveren volgend jaar graag naar de A poule. Ze werden overtuigend winnaar door in de laatste set slechts 2 puntjes te laten liggen tegen Friends die op een 2e plek eindigden.

Bij de gemengde A poule was het wederom team Berkum die aan het langste eind trok. De laatste avond stonden ze nog op gelijke hoogte met de Sprokkelaars, maar door de laatste avond alle wedstrijden te winnen eindigen ze bovenaan in deze poule met 10 punten voorsprong op de Sprokkelaars.
In de gemengde B poule ging de strijd tussen de Groenlanders en het Balanicoteam 2. Ze waren het hele toernooi enorm gewaagd aan elkaar, maar de laatste wedstrijd wisten de Groenlanders te winnen met 3-1 van hun concurrent en eindigden ze op de 1e plaats met 3 punten voorsprong.
De Teunisbloem lukte het om kampioen te worden van de gemengde C poule en zij mogen zich volgend jaar weer bewijzen in de gemengde B poule. Het team Amici Bigas bood goede tegenstand, maar kwamen net 1 punt tekort en eindigden op de 2e plaats.

We hebben weer een mooi toernooi kunnen organiseren mede dankzij onze hoofdsponsor Albert Heijn Dalfsen en overige sponsoren: Trefkoele plus, Nikki’s, het Oude Station, Grolleman Groen, Auto Knobben, Jumbo en Plinq.

De organisatie kan terug kijken op een geslaagd en sportief toernooi en hoopt alle teams volgend jaar weer terug te zien. Natuurlijk kunnen er nog meer teams mee doen.
Lijkt het jou ook wat om volgend jaar met een nieuw team mee te doen? Stuur dan alvast een mail naar zac.dalvo@gmail.com en dan ontvang je volgend jaar een uitnodiging.

De winnaars van 2023

Met vriendelijke sportgroeten.

De toernooicommissie van volleybalvereniging DALVO.