14 april 2019
14 april 2019,
 0

En om de 3e winst op rij te behalen was een zeer lange vijfsetter nodig. Bijna 2 uur had Dalvo MA1, gesponsord door Jeanette Visscher Makelaars, nodig om tegenstander
Bas Autowas/vvVoorsterslag MA 2 op de knieën te krijgen. De 1e wedstrijd was ook al in een 3-2 winst geëindigd voor Dalvo MA1. En op voorhand beloofde dit al een spannende wedstrijd te worden. De tegenstander staat 1 plek boven Dalvo en was al niet meer in te halen.

Zoals wel vaker begon Dalvo niet al te best aan de wedstrijd. In korte tijd was de stand al 1-8. Dalvo kreeg de service niet onder controle en kwam niet aan aanvallen toe.
Gelukkig ging dit in deze set steeds beter en kwam Dalvo terug in de wedstrijd. Een paar goede services en uitstekende aanvallen later was de achterstand nog maar 2 punten. Een superspannende set volgde. Voorsterslag bleef knokken voor elk punt en zo ontstonden er lange rally’s die door beide teams gewonnen konden worden. Uiteindelijk ging deze set toch met 23-25 naar Voorsterslag.

De 2e set was volledig voor Dalvo. Nu nam Dalvo een grote voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Voorsterslag kwam niet in haar spel, mede omdat Dalvo door goed blokkeren de tegenstander dwong om andere keuzes te maken. Met 25-13 ging de winst naar Dalvo.

De 3e set was weer net zo spannend als de 1e set. Beide teams gingen voor elk punt. Verdedigend werden bijna geen fouten gemaakt. Met een zeer lang durende set tot gevolg.
Aan het eind van de set wist Voorsterslag toch een gaatje te slaan en de set met 21-25 naar zich toe te trekken.

Nu moest Dalvo de 4e set wel winnen om wedstrijd nog winnend af te sluiten. De 4e set was een kopie van de 2e set. Ook nu was Dalvo weer veel beter, zorgde voor veel druk bij de tegenstander, die daarop veel fouten maakte. Met groot gemak werd de set gewonnen met 25-14.

In de 5e set wist Dalvo dit niveau in eerste instantie goed vast te houden. En zorgde voor een mooie voorsprong bij de kantwissel (8-4). Echter Voorsterslag gaf nog niet op. Met veel krachtsinspanning kwamen zij terug in de set en wisten zelfs op voorsprong te komen (12-13).
En ook kregen zij 2 wedstrijdpunten op 12-14. Dalvo wist verlies te voorkomen door een goede service en een mooie snelle aanval (14-14). Toch kreeg Voorsterslag weer een mogelijkheid op 14-15 om de wedstrijd te beslissen. Ook nu wist Dalvo dit te voorkomen. En ook toe te slaan, op het eerste wedstrijdpunt dat zij kregen. 17-15 was de eindstand van deze enerverende 5e set.

Dalvo MA1 eindigde op de 7e plaats in de hoofdklasse. Wist 10 van de 20 wedstrijden te winnen. En speelde wel 7 vijfsetters. Kampioen vc Zwolle steekt er qua punten bovenuit, maar veel teams waren aan elkaar gewaagd en daardoor hebben de dames veel geleerd.