2 oktober 2018,
 0

Dalvo MA1 – Flash Nieuwleusen MA1, eindstand 3-1 !!
(25-22 / 19-25 / 25-16 / 25-23)

Een geweldige overwinning van Dalvo MA1 in de derby tegen Flash MA1. Voor veel publiek, waar eigenlijk totaal geen ruimte voor is in hal 2 van De Trefkoele, was Dalvo vanaf het begin de bovenliggende partij. Echter wilde Flash deze wedstrijd niet verliezen en kreeg het publiek en mooie en spannende wedstrijd te zien.

In de 1e set begon Dalvo goed en liep het vlot een paar puntjes uit. Aan het eind van de set was dat voldoende om deze te winnen met 25-22. De 2e set begon een stuk stroever. Nu was het Flash dat vanaf het begin een goede voorsprong pakte. Dalvo kon dat nu niet meer goed maken en zo ging deze set verloren met 19-25. De wedstrijd kon weer opnieuw beginnen. In de 3e set liet Dalvo fantastisch aanvalspel zien. Veel punten werden binnengehaald via de buitenaanval en ook via de middenaanval werd regelmatig gescoord. Flash had geen antwoord op het gevarieerde spel van Dalvo. En omdat Dalvo ook verdedigend weinig liet liggen werd de 3e set gewonnen met 25-16. De 4e set werd nog heel spannend. Vanaf het begin had Dalvo weer een kleine voorsprong en het werd zelf 24-19. Toch kwam Flash met een laatste inspanning terug tot 24-23. Verder liet Dalvo het niet komen. Onder hoge druk werd een mooie aanval hard binnen het veld geslagen en daarmee was de overwinning een feit 25-23. Hossend en met veel gejuich werd dit gevierd. Een zeer knappe prestatie van het door Jeanette Visscher Makelaars gesponsorde Dalvo MA1.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Emmen’95 MA2 op het programma. Aanvang in de Esdalhal in Emmen zal zijn om 11.30 uur.