13 februari 2017
13 februari 2017,
 0

visser2Na een aantal weken geen wedstrijden te hebben gespeeld stond de uitwedstrijd tegen Wythmen MA1 gepland.

En ook nu was dit weer een wedstrijd met primeurs. Zo speelden wij voor het eerst een vijfsetter en deze werd ook nog eens gewonnen!

De Elshof in Wythmen was voor deze beladen derby volledig “uitverkocht”. Helaas zit het publiek verstopt in de materiaalkast en kan het de wedstrijd moeilijk volgen. Overigens is het verder wel een zaal waar heel Wythmen echt trots op mag zijn!

Dan de wedstrijd. Een wedstrijd met 2 gezichten. De 1e set werd kansloos verloren 25-9. Een zeer slordig spelend Dalvo zorgde ervoor dat Wythmen niet echt goed hoefde te spelen om toch heel gemakkelijk aan de setwinst te komen.

Ook de 2e set was van Dalvo kant van hetzelfde niveau. Echter met 1 verschil dat er een kleine opleving in deze set zat, waardoor het toch nog 25-13 werd.

Dit beloofde niet veel goeds voor de rest van de wedstrijd.

Maar ook bij volleybal is de bal rond en zo kan de wedstrijd toch nog een heel andere wending krijgen.

Zomaar vanuit het niets stonden wij ineens voor met 1-8. Nu werd er eindelijk voor elke bal geknokt en werden langere rally’s gewonnen. Het plezier kwam terug en het spel werd langzaam beter. Echter Wythmen gaf zich niet gewonnen en kwam gaandeweg de set steeds dichterbij. Bij 23-24 lukte het Dalvo toch om de set te pakken en zo kon de winst in deze set gevierd worden (23-25).

In de 4e set was Dalvo oppermachtig. Het thuispubliek werd steeds stiller en Dalvo liep steeds verder uit. Een duidelijke 15-25 was dan ook het gevolg. En zo konden wij voor het eerst een vijfde set spelen. De dames, in de mooie gesponsorde kleding van Jeanette Visscher Makelaars, hadden zin in deze 5e set. Alleen verliep deze set aan het begin niet zoals gehoopt. Halverwege de set keken wij tegen een duidelijk 8-3 achterstand aan. En ook nu knokte het team zich terug in de wedstrijd. Een paar mooie opslagen en goed spel zorgden ineens voor een mooie voorsprong. Deze werd niet meer uit handen gegeven en zo werd de 5e set gewonnen met 12-15 en daarmee ook de wedstrijd. De 2-3 winst zorgde weer voor een primeur.

Deze wedstrijd had alles wat volleybal zo leuk maakt. Slecht spel werd afgewisseld met zeer mooie verdedigende en aanvallende acties. Een “verloren wedstrijd” werd toch nog een superspannende gewonnen wedstrijd. Dit piepjonge Dalvo MA1 verdient een zeer groot compliment!

Zaterdag 18-02-2017 gaan wij de uitwedstrijd spelen tegen Rouveen MA1. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur in Staphorst. En ook nu bent u weer van harte welkom.