25 september 2018
25 september 2018,
 0

Op zaterdag 22-09-2018 stond de allereerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse voor Dalvo MA1 op het programma. Na jaren in de 2e en 1e klasse te hebben gespeeld was dit een mooi moment in de nog prille carrière van deze dames. Weer een treetje hoger qua niveau en dus was het ook best spannend.

In Zwolle werd gespeeld tegen BasAutowas/Voorsterslag MA2 en in de 1e set had Dalvo het heel lastig. Een goed serverende tegenstander zorgde er voor dat er de gehele set tegen een flinke achterstand aan werd gekeken. Verlies van de set was onvermijdelijk: 25-13 voor de Zwolse dames.

De 2e set waren alle zenuwen verdwenen en ging het door Jeanette Visscher Makelaars gesponsorde team steeds beter spelen. Het knokte voor elk punt en was en op elk onderdeel beter dan de tegenstander. Dit leverde een mooi 15-25 setwinst op.

In de 3e set kwam de tegenstander er helemaal niet meer aan te pas. Dalvo speelde de beste set van deze wedstrijd en won met 10-25.

Helaas verliep de 4e set een stuk stroever en werd het een hele spannende set, waarin wij steeds een paar puntjes achter liepen. Toch kwamen aan het eind toch nog goed terug tot 23-23. Echter stokte het toen en werd de set alsnog onnodig verloren met 25-23.

Dat betekende wel direct een 5e set. En Dalvo MA1 is altijd opperbest in de 5e set. Ook nu was dat weer het geval. Vanaf het begin was er een kleine voorsprong en deze set werd gewonnen met 13-15. Daarmee was de winst in de 1e competitiewedstrijd in de hoofdklasse een feit!

Ook kreeg het team nog een mooi compliment van de coach van de tegenstander. Zij vond het knap hoeveel reddingen er verdedigend gemaakt werden. Altijd fijn om te horen.

Komende zaterdag speelt Dalvo MA1 een thuiswedstrijd tegen Flash Nieuwleusen MA1. Deze derby begint om 17.30 uur.