24 april 2017
24 april 2017,
 0

visser2De laatste wedstrijd van Dalvo MA1 was tegen de kersverse kampioen OPM Heerenveen MA2. Het door Jeanette Visscher gesponsorde team speelde een goede wedstrijd. Alleen in de 2e set was het niveau een stuk minder. Een stunt had er zeker ingezeten. Naast de winst in de 4e set hadden wij ook de winst voor het grijpen in de 3e set. Alleen ging dat op het laatst toch nog mis.

De 1e set ging lang gelijk op. Dalvo was zeker niet minder en probeerde de tegenstander onder druk te houden. Een slechte fase zorgde ervoor dat Heerenveen zomaar van 14-14 uit kon lopen naar 14-21. Dat wij daarna nog goed terug kwamen en de set maar met 20-25 verloren was veelzeggend over de wil van de meiden om er een echte wedstrijd van te maken.

Helaas was dit niet zichtbaar aan het begin van de 2e set. Gelukkig was dit tijdelijk, maar had het wel een achterstand van 10 punten tot het gevolg. Dat ook een kampioen zo’n dipje kan hebben lieten zij vandaag zien. Met een aantal goed opslagen en mooie aanvallen kwamen wij steeds dichterbij. Maar setwinst zat er niet meer in. (21-25)

Het beste van de wedstrijd moest nog komen. De volle tribune genoot van de vechtlust en de zeer spannende rally’s. Dan weer stond Dalvo voor en dan weer Heerenveen. En naarmate de set vorderde liepen wij langzaam uit. Met een mooie voorsprong van 23-20 tot gevolg. Elk punt dat nu gespeeld werd, maakte het voor iedereen steeds spannender. Een setpunt was niet voldoende om de setwinst te pakken. Met 25-27 ging ook de 3e set naar de tegenstander.

Wat ons restte was alleen nog het winnen van de allerlaatste set van dit seizoen. De 4e set was net zo spannend als de vorige, alleen nu met een andere winnaar. Wij wisten nu de set winnend af te sluiten met 27-25.

Over het algemeen was dit een zeer leerzaam jaar in de 1e klasse. Ondanks de lage klassering en de wisselingen gedurende het seizoen hebben wij met veel plezier onze wedstrijden gespeeld. Speelsters en begeleiding willen alle scheidsrechters bedanken voor hun goede leiding. En alle supporters voor hun steun gedurende dit seizoen en zien u graag terug in het nieuwe seizoen.