19 december 2016
19 december 2016,
 0

Na de mooie winst vorige week heeft Dalvo MA1 her geen goed vervolg aan kunnen geven. Logo Jeanet Visscher
In een van onze kant matte wedstrijd was Joure het betere team en wonnen zij terecht met 0-4.

In de 1e set ging et aan het begin nog redelijk gelijk op. Een groot probleem blijft de vele foute opslagen. Ook nu weer gingen er in de beginfase zo veel opslagen fout! Hierdoor hoefde Joure niet hard voor de punten te werken. Dalvo daar en tegen moest voor elk punt knokken en tot 11-11 ging dat goed. Daarna was het over en liep Joure uit en pakte de set simpel met 14-25.

Ook in de 2e set kon Dalvo het Joure niet echt lastig maken. Wederom veel foute opslagen en een zeer goed bewegend en verdedigend Joure maakte de eindstand in de set. (17-25)

In de 3e set heeft Dalvo het nog geprobeerd, maar kwamen wij kracht tekort om de goede aanvallen met een punt te bekronen. Door wel iets beter te serveren werd Joure wel onder druk gezet en konden er toch flink wat punten gescoord worden. Uiteindelijk ging de set wel verloren (21-25).

Ook de laatste set werd een prooi voor Joure. Met 19-25 ging ook deze set verloren en was een kopie van de vorige set. Nimmer geloofd Dalvo MA1 erin een set te kunnen winnen. Het enthousiasme en spelplezier waren vandaag helaas niet aanwezig en leed Dalvo MA1 een terechte nederlaag.

Conclusie na 1 helft eerste klasse is dat dit jonge team nog flink kan en moet groeien. Met nog 3 speelsters die in B mogen spelen en veel wedstrijden met een gastspeelster die nog in C mag spelen heeft Dalvo MA1 een goede en leerzame periode achter de rug.

Ten opzichte van de tegenstanders valt op dat wij kracht tekort komen en dat is ook wel logisch gezien de leeftijd van het team. Beweeglijkheid en inzicht zijn 2 andere punten die opvallen. Hierin zijn wij al flink gegroeid, maar zullen er ook nog flinke stappen gezet moeten worden. Om dit te bereiken is een 100% trainingsopkomst belangrijk.

Nu staan wij nog op de een na laatste plaats. Doel voor 2017 is om verder te leren en mogelijk nog 1 of 2 plaatsen te stijgen.

Onze eerstvolgende wedstrijd is op 7 januari 2017 om 14.45 uur thuis tegen SVM MA1.

Wij, speelsters en begeleiding van Dalvo MA1, willen alle scheidsrechters bedanken!