10 februari 2019
10 februari 2019,
 0

Omdat het door Jeanette Visscher Makelaars gesponsorde Dalvo MA1 een 2-0 voorsprong in sets niet kon omzetten in winst van de wedstrijd en omdat een 8-1 voorsprong in de 5e set niet leidde tot setwinst. Zo verloor Dalvo voor het eerst een vijfsetter.
Dat Dalvo MA1 en Dalen MA1 gelijkwaardig zijn had de uitwedstrijd al aangetoond. Toen wist Dalvo met 2-3 te winnen. En ook nu waren beide teams weer aan elkaar gewaagd.

Zeker in de 1e set. Beide teams speelden goed volleybal en knokten voor elk punt. Soms stond Dalvo een puntje voor en dan weer Dalen. Goed verdedigen aan beide kanten zorgde voor lange rally’s. Toch kon Dalvo de set naar zich toe trekken door net iets beter aanvalsspel en een gelukje op setpoint. De opslag viel via de netband aan de goed kant van het net (25-23).

De 2e set was niet zo spannend. Dalvo was veel sterken en Dalen had vooral heel veel moeite om ons blok te omzeilen. De oplossingen die gezocht werden konden gemakkelijk opgevangen worden en omgezet worden in sterke aanvallen. Dalvo won deze set zelfs met 25-10.

De 3e set was ook niet spannend. Dalvo keek snel tegen een achterstand aan van 1-10 en kon dit niet meer recht zetten. Gaandeweg de set kwam Dalvo wel steeds dichterbij maar de set ging verloren met 20-25.

Ook de 4e set ging verloren. Vooral door het slechte serveren van Dalvo. Minimaal 10 opslagen kwamen in het net terecht. Op die manier maak je het de tegenstander wel heel gemakkelijk. Verlies van de set was niet meer te voorkomen 17-25.

En zo mocht Dalvo wederom een 5e set spelen. Een vijfde set die eigenlijk de hele wedstrijd terug liet zien. Een veel beter Dalvo aan het begin wat zelfs leidde tot een voorsprong bij de kantwissel van 8-1. En een veel sterker Dalen na de kantwissel. Dalvo kon de aanval niet omzetten tot een punt en Dalen haalde ineens elke bal terug. Zo werd het toch nog een spannende 5e set. Dalvo kreeg kansen om de voorsprong te behouden, maar slaagde er niet in om op het juiste moment het punt te scoren. Dalen won de set met 12-15 en de wedstrijd met 2-3.

De eerstvolgende competitiewedstrijd speelt Dalvo MA1 pas op 16 maart. In Balkbrug wordt dan om 16.30 uur gespeeld tegen Set Up/B MA1.
Gelukkig speelt Dalvo MA1 op 2 maart om 11.00 uur nog een oefenwedstrijd in Ommen tegen Volco MA1.