12 februari 2023
12 februari 2023,
 0

Dinsdagavond werd de kraker gespeeld tussen de nummers 1 en 2 uit de competitie: Urk tegen Dalvo 1. Een heuse vijfsetter, waarbij Urk uiteindelijk aan het langste eind trok. Urk komt hiermee steeds dichter bij de koppositie, die nu nog wel door Dalvo 1 wordt ingenomen.

Dalvo reisde af zonder de twee vaste spelverdelers. Dat was een tegenvaller bij deze belangrijke wedstrijd.

De eerste set was voor Urk, een goed spelend en relatief jong team. In de tweede set trok Dalvo de stand weer gelijk. De derde set was er vooral slordig positiespel van Dalvo en deze set ging terecht naar Urk. De vierde set moest het echt gebeuren. Na een extreme tussenstand (Urk – Dalvo 4 -18) was deze set voor Dalvo. De vijfde set moest daarom de beslissing brengen. Helaas voor Dalvo pakte Urk deze met 15 -11. Dat voelde even vervelend, maar uiteindelijk beleven de spelers sportief plezier.

Hiermee loopt Urk weer een punt in op Dalvo. Het verschil is nu nog 3 punten, maar Urk heeft een wedstrijd minder gespeeld. Hiermee heeft Dalvo het kampioenschap niet meer in eigen hand.  Daarom zaak om in de resterende wedstijden van de competitie de druk op Urk te houden. Dinsdag verder om 21 uur in Trefkoele tegen SVMarknesse.

Comments are closed.