17 maart 2019
17 maart 2019,
 0

Het door Jeanette Visscher Makelaars gesponsorde Dalvo MA1 had weer 5 sets nodig om te winnen van hekkensluiter Set Up/B MA1. In een wedstrijd met een zeer uiteenlopend scoreverloop in de sets was Dalvo uiteindelijk toch de sterkste.
In de 1e set was dat zeker nog niet het geval. Set Up legde veel kracht in de opslagen en Dalvo had daar zeer veel moeite mee. Veelal kwam de passing niet (goed) bij de spelverdeler en was Dalvo al blij dat de bal terug over het net ging. Bij een achterstand van 23-11 kon Dalvo nog iets terug doen, maar verder dan 25-17 kwam Dalvo niet.

Met een 1-0 achterstand in sets moest Dalvo beter gaan spelen en dat lukte in de 2e set zeker. Nu had Set Up niets in te brengen en daar het betere spel van Dalvo gingen zij ook steeds meer fouten maken. Met een duidelijke winst van 10-25 tot gevolg.

Helaas kon Dalvo het betere spel niet vasthouden in de 3e set. Omdat de teams beter aan elkaar gewaagd waren werd het wel steeds meer een wedstrijd. Ook werden de rally’s steeds langer en kon het vele thuispubliek genieten van een spannende 3e set. Toch liep Set Up langzaam maar zeker iets uit en wist de set te winnen met 25-19.

De 4e set moest gewonnen worden om er een 5e set uit te slepen. Dalvo was nu weer beter en ook met een paar goede blokkeringen kon een mooie voorsprong opgebouwd worden. Aanvallend was Dalvo ook niet meer te stoppen. Winst in de 4e set (15-25).

Ook in de 5e set was Dalvo weer direct bij de les. Vanaf het begin nam het een mooie voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. Met 10-15 wist Dalvo de 5e set en de wedstrijd te winnen.

Met nog 2 wedstrijden te gaan staat Dalvo MA1 momenteel 6e. Ondertussen is de kampioen ook bekend. Wij feliciteren VC Zwolle MA1 met het behaalde kampioenschap.
Onze eerstvolgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 30 maart 2019. Dan wordt om 17.00 thuis gespeeld tegen Sudosa Desto MA4.