27 januari 2019
27 januari 2019,
 0

Voor het eerst in de hoofdklasse heeft het door Jeanette Visscher Makelaars gesponsorde Dalvo MA1 een wedstrijd met 4-0 gewonnen. In De Trefkoele was het veel te sterk voor Reflex MA2. De uit Kampen afkomstige tegenstander kon alleen in de 1e set meekomen.
Deze eerste set was dan ook de spannendste. Dalvo had vele aanvallen nodig om tot punten te komen. Reflex verdedigde goed en kon de bal lang in het spel houden. Gelukkig zat Dalvo ook goed in de wedstrijd. Vooral de passing lukte aardig en daardoor kwam Dalvo ook tot veel mooie aanvallen. Bij 20-20 lukte het Dalvo om een klein gaatje te slaan. En dat was voldoende om de 1e set met 25-22 te winnen.

In de 2e set bleef Dalvo aardig volleyballen. Reflex kreeg het steeds lastiger. Het verschil was direct terug te zien in de voorsprong die Dalvo al vroeg in de set pakte. In het midden van de set kon Reflex nog iets terug doen, maar verder liet Dalvo het niet komen. Goed aanvalspel en een paar goede services zorgden voor de setwinst van 25-18.

Geconcentreerd en met veel enthousiasme speelde Dalvo de 3e en 4e set verder. Reflex kon het niet meer bijhouden en werd overspeeld. De 3e set werd met 25-14 gewonnen en de 4e set met 25-13.

Een mooie opsteker voor de laatste wedstrijden van het seizoen. De eerstvolgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd. Op 09-02-2019 speelt Dalvo MA1 om 18.00 uur tegen Dalen MA1.