16 december 2018
16 december 2018,
 0

Net als 2 weken terug lukte het Dalvo MA1, gesponsord door Jeanette Visscher Makelaars, niet om van Meppel AZ MA1 te winnen. Nu werd het zelfs 4-0, al had er wel meer ingezeten. Zeker in set 3 en 4 waren er winstkansen.

In de eerste set wilde Dalvo goed beginnen, maar dat kwam niet uit de verf. Het keek zelfs tegen een 5-0 achterstand aan. Deze grote achterstand kon niet meer goed gemaakt worden. Van beide kanten was het spel slordig. Maar Meppel won deze set zeer verdiend met 25-17.

De tweede set was van beide teams iets beter. Echter ook nu keek Dalvo al snel tegen een behoorlijke achterstand aan. Maar nu lukte het Dalvo wel om gaandeweg de set iets dichterbij te komen. Er werden minder fouten gemaakt met de service en daardoor moest ook Meppel harder werken voor elk punt. Ook deze set ging naar Meppel 25-22.

Langzaam kreeg Dalvo weer iets meer vertrouwen en haar eigen spel. Wat resulteerde in een betere start van de derde set. Nu ging het gelijk op en werd het een zeer spannende set. Waar Dalvo aan het begin van het seizoen wel setwinst behaalde in spannende sets, lukt het de laatste weken niet. Ook nu met 24-24 op het scorebord kon Dalvo het niet afmaken. De set eindigde met 26-24 voor Meppel.

In de 4e set lukte het Dalvo om direct een kleine voorsprong te nemen. En zo bleef het bijna de hele set. Meppel liet het gat niet groter worden dan 2 punten en sloeg in de eindfase hard toe. Op 21-22 was de passing van Dalvo niet goed genoeg en serveerde Meppel de set (25-22) en de wedstrijd (4-0) uit.

Wederom was Meppel de terechte winnaar en gaat het Dalvo voorbij op de ranglijst.
De eerstvolgende wedstrijd zal zijn op 12-01-2019. In De Spil in Nieuwleusen wordt dan gespeeld tegen Flash MA1. Aanvang wedstrijd om 16.00 uur.