2 december 2018
2 december 2018,
 0

In de thuiswedstrijd tegen Meppel AZ MA1 loopt Dalvo MA1 in de eerste 3 sets tegen een vlotte achterstand op. Het lukt steeds net niet om de achterstand om te zetten in een voorsprong. De enige set die sterk begonnen werd kon wel gewonnen worden en zo verliest Dalvo MA1 met 1-3 van Meppel AZ MA1.

De eerste set begon Dalvo niet goed. De passing was moeizaam en daardoor mocht de tegenstander direct een voorsprong nemen. Gedurende de set waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Dalvo kreeg de passing iets beter onder controle, maar het lukte niet om aanvallend door de verdediging te breken. Steeds kwam de bal terug. Zo ontstonden er lange rally’s. Maar Dalvo kon niet voorkomen dat de 1e set verloren ging met 21-25.

Ook de tweede set begon Dalvo passend slecht of waren de opslagen van Meppel zo goed. Feit blijft wel dat er direct weer tegen een achterstand aan gekeken werd. Maar het verschil met de eerste set was dat Dalvo nu wel volledig terug kwam in de set. Niet met heel goed spel, maar met hard werken werd het een spannende set. Maar op 24-24 moest Dalvo toch de meerdere erkennen in Meppel en werd de eindstand 24-26.

De derde set was een kopie van de eerste. Meppel was verdedigend sterk en Dalvo had daar niet het juiste antwoord op. Nu ging de set met 20-25 naar Meppel.

In de 4e set ging Dalvo MA1, gesponsord door Jeanette Visscher Makelaars, beter van start. Het pakte direct een 3-0 voorsprong. Het moest voor elk punt hard werken, maar Dalvo gaf de voorsprong niet meer uit handen. Met 25-21 werd gewonnen en zo werd toch nog 1 punt behaald.

Volgende week een weekendje vrij. En op 15-12-2018 is wederom Meppel AZ MA1 de tegenstander. In sportcentrum Koedijkslanden in Meppel begint de wedstrijd om 13.00 uur.