5 november 2018
5 november 2018,
 0

Weer werd de wedstrijd van Dalvo MA1 een waar spektakelstuk. In 5 sets werd gewonnen van Dalen MA1. Een onbekende tegenstander die pas 1 wedstrijd had gespeeld. In Dalen kreeg het publiek een meeslepende wedstrijd te zien met alles er op en er aan.

De 1e set ging redelijk gelijk op. Dalen probeerde gevarieerd aan te vallen, maar kon daar niet echt veel punten mee maken. Daarnaast was het slordig met de service. Dalvo had ook moeite om er aanvallend door heen te komen en zo werd er volop gestreden voor elk punt. Met Dalen toch uiteindelijk als winnaar van de 1e set: 25-20.

De 2e set was nog spannender met afwisselend een voorsprong voor Dalvo en dan weer Dalen. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat deze set een verlenging nodig had op 25-25. Dalvo ging het best met deze spanning om en wist met 25-27 te winnen.

Dalvo wist het hoge niveau goed vast te houden en was in de 3e set superieur. Mooie aanvallen en goed serveren leverde een flinke voorsprong op. En een setwinst van 17-25.

Helaas begon Dalvo minder aan de 4e set en kon Dalen zomaar uitlopen naar een grote voorsprong. Het lukte Dalvo in eerste instantie niet om het gat te dichten. Maar op de stand van 24-17 leek er alsnog een “wonder” plaats te vinden. Dalvo kwam terug tot 24-23 en kreeg een goede mogelijkheid om gelijk te maken. Een mooie snelle aanval door het minder werd net uitgeslagen en zo was de winst toch nog voor Dalen. 25-23.

De volgende vijfsetter, alweer de 3e van dit net begonnen seizoen. Dalvo kan goed omgaan met de extra spanning die een vijfde set met zich mee brengt. Een kleine achterstand werd omgebogen naar een kleine voorsprong. (8-9) Een goede servicebeurt later stond het ineens 8-14. Het eerste setpunt kon nog weggewerkt worden door Dalen. Maar bij de 2e was de overwinning een feit. 9-15.

Veel teams zijn in deze competitie aan elkaar gewaagd en dat zorgt elke week weer voor mooie wedstrijden.

Volgende week komt de koploper in Dalfsen. De wedstrijd tegen vc Zwolle MA1 begint om 16.00 uur. Dalvo MA1, gesponsord door Jeanette Visscher Makelaars, staat wel met even veel punten op de 2e plaats, maar heeft 3 wedstrijden meer gespeeld.