28 oktober 2018
28 oktober 2018,
 0

Op het programma stond al weer de 2e wedstrijd tegen Emmen ’95 MA2. De 1e wedstrijd ging verloren met 4-0. Toen was de tegenstander beter. Maar nu waren beide teams aan elkaar gewaagd en moest er hard gewerkt worden voor de punten.
De 1e set ging gelijk op. Emmen ’95 speelde heel gevarieerd en Dalvo moest alles uit de kast halen om bij te blijven. Gelukkig was de passing van Dalvo beter dan in de afgelopen wedstrijden en kon Dalvo ook aan aanvallen toekomen. Toch wist Emmen een klein gaatje te slaan en deze set te winnen met 20-25.
De 2e set was minstens zo spannend als de 1e. Nu was het Dalvo dat een kleine voorsprong had. Op 22-22 dacht Dalvo een zeker punt te hebben, maar ging deze naar Emmen. Ipv een voorsprong was er nu de achterstand en met een paar hele lastige opslagen was de set ook ineens beslist. 22-25.
Dalvo stond voor een bijna onmogelijke opgave, een 0-2 achterstand nog proberen om te buigen. Ook in de 3e set werd door beide teams met veel inzet en passie gespeeld. Dalvo begon heel sterk en had snel een mooie voorsprong. Maar Emmen kwam goed terug en zo ontstond er weer een super spannende set die eindigde in een 27-25 winst voor Dalvo.
Dalvo was weer terug in de wedstrijd. De 4e set waren beide teams ook weer gelijkwaardig. Dalvo begon wel steeds beter te blokkeren en daardoor was het voor Emmen steeds lastiger om met aanvallen punten te scoren. Maar een aantal goede services zorgden er wel voor dat het verschil nooit te groot werd in het voordeel van Dalvo. Dalvo was wel het beter spelende team geworden en wist de 4e set ook naar zich toe te trekken met 25-22.
De allesbeslissende 5e set was Dalvo vanaf het begin de bovenliggende partij. Direct pakte het een voorsprong en deze werd niet meer uit handen gegeven. Met veel gejuich werd het winnende punt gevierd. 15-11.
Een mooie overwinning op wilskracht tegen een goede tegenstander. Waar het vele aanwezige publiek weer volop heeft kunnen genieten van het spel van beide teams.
Hoe ver kan dit door Jeanette Visscher Makerlaars gesponsorde team komen in de hoofdklasse?

Volgende week speelt Dalvo MA1 de uitwedstrijd tegen Dalen MA1. Om 12.30 begint deze wedstrijd. Een tegenstander die pas 1 wedstrijd heeft gespeeld, terwijl Dalvo al 6 wedstrijden speelde.