22 oktober 2017
22 oktober 2017,
 Off

Afgelopen dinsdagavond 17 oktober werd om 21:00 uur de bekerwedstrijd tegen VC Zwolle D5 aangevangen. Zwolle komt uit in een andere eerste klasse en staat daar momenteel op de tweede plek. De dames van Dalvo wisten dat wel wat meer tegenstand zou komen van dit team dan dat ze tot noch toe in de competitie gewend waren.

De eerste set startte Dalvo goed. Al snel werd er een gaatje geslagen en kon Zwolle dit gat niet dichten. Mede door een goede servedruk en geconcentreerd spel wist Dalvo dan ook de eerste set met 25-10 te winnen.

In de tweede set zakte de pass wat weg bij Dalvo en werd er slordiger gespeeld. Zwolle kon daarvan profiteren en met een uitslag van 15-25 kwam Dalvo er gewoon niet aan te pas in de tweede set.

Dat de teams wel aan elkaar gewaagd zijn was wel duidelijk. Van beide kanten was er soms slordig spel maar ook mooie aanvallen. De derde set ging dan ook lang gelijk op. Helaas kon Dalvo deze set niet naar zich toe trekken.

Dalvo moest toen de vierde set pakken. Inmiddels was er ook wat meer steun uit het publiek te horen en dat helpt natuurlijk alijtd! Ondanks een achterstand in de vierde set, werd deze set toch gewonnen met 26-24!

Een allesbeslissende set moest er komen. Dalvo kon niet goed de druk zetten op de tegenstander en maakte te veel fouten om het verschil te kunnen maken. Na de wissel van veld liepen de Zwollenaren dan ook uit en wonnen zij de laatste set met 11-15.

Uitgeschakeld in de beker, maar de dames kunnen zich nu volledig focussen op de komende belangerijke competitiewedstrijd tegen Reflex D3. Dit beloofd een spannende wedstrijd te worden, aangezien beide teams tot noch toe de volle punten hebben gepakt uit vier westrijden!.

Dalvo Dames 1 is aanstaande zaterdagmiddag 28 oktober vanaf 15:00 uur aan te moedigen in de Reflexhal in Kampen!